Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 16 maart 2018

Vol = vol

Het competitieprogramma van de DBL (Dutch basketball league) is té VOL.

Dat is niet alleen omdat de deelnemende ploegen te vaak tegen elkaar spelen maar ook, zeker gezien de kwaliteit van de meeste ploegen, omdat er bijzonder weinig kwaliteit aanwezig is in de competitie.

Jij kent vast de 20% vs 80% regel. Nou 80% van de ploegen is goed voor 20% van de gescoorde punten. 20% van de ploegen heeft 80% van de geïncasseerde punten gemaakt. Een balans die dus totaal scheef is.

Je zult denken "nou, dát is wel erg overdreven!" Ja, ik chargeer wat. Echter ... kijkend naar het verschil in wedstrijdpunten (lees: punten voor gewonnen wedstrijden) dan is het verschil enorm. Dít kan niet ontkend worden. Daar MOET dus wat aan gedaan worden! En dat is NIET het verzwakken van de top.

Donar (Groningen) heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het Europe Cup-toernooi. Gevolg: er moest opnieuw (en wéér aan Den Bosch) verzocht worden om (een) wedstrijd(en) te verplaatsen. Donar en Den Bosch moeten voor medio april (start play-offs) nog 3! wedstrijden tegen elkaar spelen: 1x in Groningen, 2x in Den Bosch.

Gezien het speelschema van de DBL is dat onmogelijk te realiseren. Jij mag toch niet van Donar verwachten dat zij opzettelijk de kwartfinale gaan verliezen alleen om in de DBL nog een paar potjes te spelen? Ik verwacht dat de FEB zal besluiten om Den Bosch reglementair 2 zeges te geven.

Áls Donar nog een thuiswedstrijd speelt tegen Den Bosch (én wint) dan zal de ploeg ondanks nóg 2 nederlagen met 20 - 0 alsnog 1e worden in de reguliere competitie. Zo hoort een competitie niet beslist te worden. (Zwolle en Leiden zullen hun wenkbrauwen fronsen als het wél zo gaat.)

De nederlaag in Leeuwarden (tegen Aris) kan zo een dure fout worden voor de regerende landskampioen. Applaus voor de FEB.

De secretaris van Donar heeft al verzocht om een andere planning voor het komende seizoen. Ik zeg: iedere ploeg speelt slechts 2x (1x thuis, 1x uit) tegen elkaar in plaats van 4x (2x thuis, 2x uit) én ... er doen geen 9 ploegen mee aan de competitie maar slechts 4.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten