Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 7 oktober 2017

Prognoses

Ik schreef al mijn prognose, waar ik zo dadelijk nader op in zal gaan.

Dit is de prognose van Leon Kersten.

Hier de prognose van Joris van Zandbergen.

Nadere verklaring van mijn prognose:

  • Den Helder: te veel jonge, onervaren spelers. Nauwelijks een volwaardige starting-five. Kwalitatief hoeft de ploeg niet onder te doen voor die andere zwakke ploeg maar daar is men wellicht al beter op elkaar ingespeeld. Én is, omdat het allemaal Nederlanders zijn, makkelijker met elkaar communiceren. 
  • Weert: zou dus best eens 9e kunnen worden in plaats van Den Helder. Meer dan een 8e plaats zit er denk ik niet. De ploeg was vorig seizoen al veruit de minste. Raakten ook nog eens 2 van hun betere spelers (Rens van Ravenstein & Akeel Eduardo) kwijt aan Apollo Amsterdam. Geen Amerikanen. Nederlands is de voertaal en dat zou een belangrijk voordeel kunnen zijn ten opzichte van Den Helder Suns.
  • Apollo Amsterdam: is kwalitatief beduidend zwakker geworden in vergelijking met vorig seizoen. Dat Van Ravenstein en Eduardo naar Apollo zijn gegaan is leuk maar dat zou alleen verbetering betekenen als Royé en De Randamie gebleven waren. Daar is geen sprake van. Hebben met Patrick Faydherbe (en zijn assistent-coach Peter van Paassen) een goede coaching-staff. Dit is, ten opzichte van Den Helder Suns en Basketball-academie Limburg (Weert), een voordeel. 
  • Rotterdam: zal samen met Aris (Leeuwarden) de middenmoot, of de 3e groep, gaan vormen. Mijn verwachting is dat zij van dit groepje de zwakste ploeg zullen zijn. Salomon is mijns inziens een minder capabele coach dan Van den Bosch van Aris. 
  • Aris (Leeuwarden): hoe snel is deze ploeg een goed ingespeeld team? Hoeveel wedstrijden de ploeg in de periode daarvoor gaat verliezen zou de rangschikking (en het groeiproces) kunnen beïnvloeden. Op basis van de videobeelden zeg ik dat de club met Deividas Kumelis een goede guard hebben gecontracteerd. 
  • Landstede: winnaar van de Supercup wat, ondanks het waardeloze spel van Donar, toch wel wat zegt. De selectie is dieper dan die van Leiden en dat zou over een heel regulier seizoen een belangrijk voordeel kunnen zijn. In mijn ogen is Van den Belt een betere coach dan Vervaeck. Plaats 3 (of meer) aan het einde van de reguliere competitie is zeker haalbaar. 
  • Leiden: een smalle selectie (leuke basis vijf maar niets op de bank), een matige coach (in mijn beleving tenminste). Inmiddels is bekend dat de ploeg Mohamed Kherrazi mogelijk enige weken moet missen vanwege rugklachten. 
  • Den Bosch: hoe gaat Marshall het doen? Zal de ploeg een team zijn? Hoe lang houdt coach Poropat het vol? Een onervaren assistent-coach. Twijfelachtig of het een spannende strijd wordt tussen Den Bosch, Leiden en Zwolle of dat een of meer van deze ploegen duidelijk afstand zal nemen van de concurrent(en). 
  • Donar: brede selectie (hoewel de ploeg het nu enkele maanden zonder Slagter moet stellen (in verband met een enkelblessure)), al denkt niet iedere volger daar zo over. Goede coaching-staff (Braal & Van Veen). Zal door het spelen van wedstrijden in het Europe cuptoernooi weer kunnen werken aan haar niveau. In hoeverre de ploeg in de DBL gebruik kan maken van haar Nederlandse "jeugd"spelers is een vraag. Het zou wel eens van invloed kunnen zijn in hoeverre de rotatie kan worden uitgebreid van 9 (nu 8) naar 13. Hoe herstelt het team zich van de nederlaag in de wedstrijd om de Supercup. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten