Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 4 oktober 2017

NBB - bekertoernooi

In Griekenland wordt deze week de kwartfinale van het bekertoernooi gespeeld. Men is in september begonnen met de "amateurclubs". Gaandeweg zijn, net zoals in Nederland gebeurt, de profclubs ingestroomd. Over niet al te lange tijd wordt een final four gespeeld.

Wij zouden in Nederland, vooral om de amateurclubs te helpen, onze bekercompetitie moeten veranderen. In combinatie met de DBL.

Hoe?
  1. DBL terugbrengen naar 4 ploegen: Den Bosch, Zwolle, Leiden/Amsterdam & Donar. 
  2. De overige clubs gaan naar de nieuwe promotie divisie. Samen met de top 5 van de huidige promotie divisie. (Afmelding, omdat jij je richt op een jeugdcompetitie, is mogelijk. De nieuwe promotie divisie zou wel uit 8 ploegen moeten bestaan.) 
  3. De lagere divisies worden ook opnieuw ingedeeld. 
Bovenstaande heb ik al eens eerder gezegd.

Het bekertoernooi wordt verdeeld in 4 regio's: Noord (Donar en amateurclubs uit Friesland en Groningen, wellicht ook Drenthe), Oost (Zwolle en amateurclubs uit Overijssel, Gelderland, Flevoland, gedeelte van Drenthe?), Zuid (Den Bosch en amateurclubs uit Noord-Brabant, Limburg en Zeeland) en West (Leiden/Amsterdam en amateurclubs uit Zuid- en Noord-Holland, Utrecht).

De voorrondes worden gespeeld in de hallen van de amateurclubs. Maximaal 32 ploegen (dus 8 ploegen per poule), maximaal 7 voorrondes. De 4 poulewinnaars spelen tegen elkaar in een final four. 

Ook dit is niet nieuw. Maar ... dit wel: de final four wordt gespeeld in de week tussen Kerst en Oud & Nieuw. In plaats van de ooit zo fameuze Haarlem Basketballweek. 

De voorrondes worden gespeeld in het weekend. Na de final four vullen de spelers van de profclubs menig weekend met trainingen met de nationale ploeg. De amateurclubs gaan na de voorrondes zo spoedig mogelijk ieder weekend competitiewedstrijden spelen.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten