Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 17 oktober 2017

Donar vs Le Portel [VOORBESCHOUWING]

ESSM Le Portel. De nummer 12 (van 18 ploegen) van de Franse pro A (de eredivisie van Frankrijk). 2 wedstrijden gewonnen tegenover 3 nederlagen. (In Frankrijk begon de reguliere competitie eerder dan in Nederland?)

In de basis vijf 1 Fransman (Benoit Mangin, point-guard), 1 Nigeriaan (Dinma Odiakosa, small-forward) en 3 Amerikanen: Trae Golden (shooting-guard), Franklin Hassell (power-forward) en Jakim Donaldson (center). Al wordt er op Eurobasket (bij het roster) gesteld dat Mohamad Hachad (Marokko & Canada) de startende shooting-guard is. En in de plaats van Franklin Hassell in de starting-five staat. Op de reservebank twee spelers met (vind ik) prachtige namen: Tweety Carter (point-guard) en Aime-Prince Mputu (power-forward, Congo). De ploeg is een soort vreemdelingenlegioen? Op de reservebank ook ene Jean-Victor Traore (Frankrijk & Burkinabe).

De Fransen doorliepen 1 kwalificatieronde voor het Europe cuptoernooi. Zij versloegen (over 2 wedstrijden) Parma. De Russen hielden de stand in de thuiswedstrijd op 74 - 74. De Fransen wonnen thuis redelijk overtuigend met 74 - 55.

Le Portel ligt aan de westkust van Frankrijk. Even onder Boulogne sur Mer (waar Worthy de Jong speelde). En een stuk zuidelijker dan Grevelingen (waar wij vorig seizoen speelden in de 1e ronde van het Europe cuptoernooi).

De wedstrijd wordt gespeeld in Leek. Aanvang 19:30 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten