Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 14 september 2017

Windmolens

De verschillende ploegen die nu in de DBL spelen zullen, mits zij blijven bestaan, in de (nabije) toekomst mogelijk gaan vechten tegen windmolens.

Dutch Windmills is een nieuwe basketball B.V. Zij komen uit Dordrecht. Een van de motoren achter dit project is Geert Hammink (ex NBA-speler, afgelopen seizoen commentator bij Ziggo sport).

Leuk al die initiatieven. Nog altijd ben ik op zijn zachtst gezegd zeer sceptisch. Ja, personen als Cees van Rootselaar (Utrecht), Geert Hammink (Dordrecht) enz. bezitten vast know how. Echter, of zo'n organisatie succesvol is wordt voor een groot deel bepaald door de kwaliteit van de spelers. Dát is, zo eerlijk moeten wij toch zijn, verbonden aan de hoogte van het budget. Mijn verwachting: deze nieuwe organisaties zullen niet beschikken over begrotingen van minimaal € 1 000 000. En dus zal het zo goed als onmogelijk zijn om voldoende goede spelers te contracteren. In Nederland zijn er maar heel weinig goede Nederlandse spelers. De buitenlanders die hier komen vallen regelmatig tegen.

Ik blijf zeggen: in plaats van uitbreiden zou de DBL moeten saneren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten