Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 14 september 2017

Landstede vs Rasta Vechta [LIVEblog]

Rasta Vechta is een club afkomstig uit de Duitse plaats Vechta. Zij komen uit in de zogenaamde Pro A. Dit is de 2e divisie van Duitsland. Zoals wij in Nederland de promotie divisie hebben.

Groot verschil: het niveau (en de begrotingen) zijn in de Pro A vergelijkbaar met de Nederlandse eredivisie. Althans, met de ploegen die in de DBL (Dutch basketball league) niet tot de top behoren. Zeg maar: 3 tot en met 9. (Dit seizoen zullen er 9 ploegen aan de competitie beginnen.)

Vechta noemt zichzelf "der geilste club der Welt". Het Duitse woord 'Geil' betekent echter niet hetzelfde als het Nederlandse woord 'geil'.

Er werd gezegd dat Dexter Hope geen speler is van het 1e team, maar volgens dit overzicht is hij wél speler van de ploeg die uitkomt in de pro A. Daarnaast geeft dit overzicht aan dat hij ook speler is van de ploeg die uitkomt in de regionale liga Noord. Rasta spreekt van hun 'farmteam'. Ik gok dat zij hiermee opleidingsploeg bedoelen. Wat wij onze u24-ploeg noemen.

Andrew (Drew) Smith, vorig seizoen speler van Donar, is speler van het 1e team (pro A).

Tussenstanden:
  • 5 minuten: 8 - 10 
  • 1e kwart = 17 - 17
  • 15 minuten: geen informatie
  • rust = 31 - 30 
  • 25 minuten: geen informatie 
  • 3e kwart: 45 - 45 
  • 35 minuten: geen informatie 
  • eindstand = 66 - 71
Conclusie: Landstede (Zwolle), de verliezend finalist van de play-offs (dus de vice-kampioen van Nederland) tevens verliezer van de bekerfinale, komt 2x (zaterdag 9 september in Vechta, donderdag 14 september in Zwolle) tekort tegen de club die aan het einde van het vorige seizoen is gedegradeerd uit de Bundesliga. 

Wat dit waard is? 1. Het zijn oefenwedstrijden, 2. Niet alle Nederlandse ploegen hebben gespeeld tegen Rasta Vechta (Den Bosch B.V. speelt op vrijdag 15 september (in de Maaspoort) nog tegen deze Duitse ploeg). 

Op donderdag 28 september a.s. speelt Landstede thuis tegen Den Bosch B.V. Wellicht zegt dat nog iets over de onderlinge verhouding?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten