Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 16 september 2017

Donar vs Vytautas [VOORBESCHOUWING]

Dinsdag 19 september spelen wij de 1e wedstrijd van de 1e kwalificatieronde voor het Champions League toernooi. Dit keer wél in onze "eigen" hal. Eigen staat bewust tussen aanhalingstekens. Het is weliswaar de hal waar wij gewoonlijk onze thuiswedstrijden spelen, maar de hal is niet van ons. Dat is eigendom én onderdeel van MartiniPlaza. Gevolg: regelmatig (te vaak!) kunnen wij er niet terecht. Wanneer wij (zoals in dit geval "dankzij" de FIBA) laat een planning aanleveren is de kans dus aanwezig (groot) dat de zaal is verhuurd aan iemand anders. Wij zijn dan dus genoodzaakt om ergens asiel aan te vragen. Fijn dat men in Leeuwarden en Almere (wellicht Leek) een paar gelukszoekers wil opvangen!

Wij hebben in de maand september verschillende oefenwedstrijden gespeeld: 3 in Nederland, in de provincie Groningen (Aris in Uithuizen, Rotterdam in Wildervank/Veendam en Den Helder Suns in Leek). Deze wedstrijden werden eenvoudig tot zeer eenvoudig gewonnen.

In Oldenburg (Duitsland) werd met 92 - 86.

Aalstar (Aalst) en Kangoeroes (Willebroek) werden in hun eigen hallen verslagen. 88 - 89 tegen Aalstar, 92 - 96 winst op Kangoeroes.

Of het niveau van dit moment voldoende is om te winnen van Vytautas (én een goede uitgangspositie te verschaffen voor de 2e kwalificatieronde?) is lastig te voorspellen. Positief: veerkracht (tegen Aalstar liep de achterstand vanaf het begin tot en met het einde van het 3e kwart op (hoewel er wel een paar korte momenten waren dat wij het verschil wisten te beperken tot enkele puntjes) maar pakten wij de winst in het laatste kwart.), scorend vermogen (wij kunnen, met meerdere spelers, zelf ook scoren. Zo pakten wij tegen de Kangoeroes een paar keer een voorsprong van 10 punten. Uiteindelijk werd het verschil iets kleiner, maar konden wij de wedstrijd wel dusdanig controleren dat wij wonnen.), rust/vertrouwen hoe jij het ook wilt noemen is dus ook een kwaliteit waar wij over beschikken! Verder denk ik dat de ploeg nu al een team is. Een team dat echt nog wel zal moeten groeien (nog meer een eenheid worden, nog beter omgaan met tegenslagen).

De selectie van Vytautas:
  • Darius GVEZDAUSKAS (startende point-guard) 
  • Bradley TINSLEY (startende shooting-guard) 
  • Regimantas MINIOTAS (startende center) 
  • Karlis APSITIS (startende power-forward) 
  • Tomas DIMSA (startende small-forward) 
  • Tadas KLIMAVICIUS (forward) 
  • Paulius IVANAUSKAS (forward) 
  • Martynas LINKEVICIUS (forward) 
  • Egidijus DIMSA (forward/center) 
  • Ovidijus GALDIKAS (center) 
  • Justas SINICA (forward) 
1 USA-er (Tinsley), 1 Let (Apsitis) en voor de rest allemaal Litouwers. 

Gemiddelde lengte: 200,5 cm. 
Gemiddelde leeftijd: 28,5. 

Dat is bij ons iets anders: 1 Kroaat (Pasalic), 3 USA-ers (Curry, Domingo en Bruinsma (we zijn bezig om voor Evan toestemming te krijgen om hem als Nederlander (dus ook in het Nederlands team!) te laten spelen), Cunningham beschikt over een Nederlands én USA-paspoort. Dourisseau ook, aangezien hij is genaturaliseerd tot Nederlander. De anderen zijn Nederlanders.

Wij hebben minder lengte in onze ploeg. Ik denk dan ook dat wij, ondanks dat onze spelers minder lengte hebben, wij op de perimeter de verdediging heel strak moeten hebben: druk op de bal, passlijnen naar de 'bucket' afsluiten. De spelers die 'inside' staan zullen natuurlijk ook de passlijnen moeten afsluiten. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten