Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 22 juli 2017

Amerikaanse point-guard Den Bosch?

Haalt Den Bosch nog een Amerikaanse point-guard?

Keshun Sherill zegt dat Poropat heeft laten weten dat hij de point-guard zal zijn. Echter, als ik oordeel op basis van de filmpjes op YouTube dan vind ik Sherill niet geschikt als point-guard: hij bepaalt het spel niet, leidt het spel niet, is geen 'ball handler', is geen 'passer'.

Mocht Den Bosch inderdaad besluiten om nog een Amerikaanse point-guard te contracteren dan zou wel eens een zelfde situatie kunnen ontstaan als vorig seizoen: Antwan Scott werd boos toen Den Bosch besloot om Steve McWhorter aan te trekken.

Verder zie ik het als een hypocriete actie. Den Bosch liet twee seizoenen geleden weten dat zij (in tegenstelling tot anderen (met name Donar)) wél kiezen voor Nederlanders én de ontwikkeling van Nederlandse spelers. "All Dutch" (hoezo Nederlands?!?) werd een gevleugelde uitspraak maar bleek nog geen jaar later gewoon een loze kreet.

De organisatie, met een nieuwe directie, beweerde de ingeslagen koers te vervolgen. Nou ... dát bleek. Niet! Toen er een nieuwe hoofdsponsor was (en dus meer geld) kocht de B.V. in no time Amerikaanse spelers.

Maarten Bouwknecht is de voornaamste speler die hier door gedupeerd wordt. Hij zou, als starter, de kans moeten krijgen. Met een (jonge) Nederlander als back-up.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten