Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 21 mei 2017

Nog 1 zege te gaan (Landstede vs Donar [VERSLAG])

Na de verrassende thuisnederlaag stelde regerend landskampioen Donar in Zwolle orde op zaken.

Kwartstanden:
  1. 20 - 18
  2. 33 - 30 (13 - 12)
  3. 44 - 56 (11 - 26)
  4. 48 - 76 (4 - 20)
Het is, ook als het gaat om een degelijke ploeg als Donar, altijd de vraag hoe spelers en coaches reageren op een onverwachte verliespartij. Is men zo van slag dat onzekerheid het overneemt van vertrouwen? Of is bewijsdrang sterker dan controle?

Donar verdedigde vanmiddag niet alleen de 2 - 1 voorsprong in de serie (wedstrijd 1 én 2 werden ruim gewonnen (45 - 80 (game 1) en 96 - 51 (game 2)) maar wilde op een 3 - 1 voorsprong komen. Het is gelukt. Dit betekent dat Donar op donderdag 25 mei de landstitel kan prolongeren.

Na de tegenvaller afgelopen donderdag (18 mei) is er het besef dat wij niet te vroeg mogen juichen. Maar ... de kans dat wij de komende 3 wedstrijden allen gaan verliezen schat ik in als: nihil.

Landstede zal zich kranig gaan weren maar de Donar dome zal op Hemelvaartsdag het basketballwalhalla zijn van Nederland.

Het Landstede sportcentrum was goed gevuld. Meer dan de helft van de bezoekers leken Donar-supporters te zijn. Fijn voor Donar. Jammer voor Landstede dat met zo weinig publiek trekt.

Wat ook triest is: het optreden van 2 van de 3 arbiters. De een floot voortdurend, en daarbij in meer dan 80% van de gevallen tegen Donar. (In zeker 90% van de gevallen ten onrechte).  De ander floot in de eerste helft nauwelijks. De momenten in de 2e helft waren te gek voor woorden. Zó belachelijk.

In de 1e helft waren wij te slordig. Het schotpercentage was laag, we waren te gehaast om open kansen te benutten. De 2e helft liet, vooral de laatste circa 15 minuten, een ander Donar zien.

Landstede daarentegen speelde in de 1e helft redelijk maar speelde in de 2e helft zwak.