Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 2 mei 2017

Leiden vs Zwolle (game 4 halve finaleserie Zwolle vs Leiden [LIVE VERSLAG])

Jonathan Lee komt vanavond niet in actie. Reden: blessure.

Egoïsten (Leiden) vs team (Zwolle). Groepje spelers (Leiden) vs basketballers met redelijke kwaliteit (Zwolle).

Kwartstanden:
1. 11 - 17
2. 34 - 25 (23 - 8)
3. 53 - 44 (19 - 19)
4. 76 - 67 (23 - 23)

1e kwart: Landstede (Zwolle) begint beter aan de wedstrijd. Ook al is het schotpercentage niet zo hoog, de ploeg staat wél op voorsprong. De verklaring is simpel: zij spelen intelligenter, zijn een team.

Leiden knoeit, forceert en grossiert in domme acties.

Time-out Leiden: 0 - 11. Opnieuw een goed begin van Leiden.

Jessey Voorn maakt een score. Maar deze wordt niet toegekend. Reden: hij maakt gebruik van een hulpmiddel (bezemsteel).

Na de 0 - 11 is het via 4 - 11, 4 - 13 nu 9 - 13. (Inmiddels 11 - 15.) De Zwolse ploeg houdt wel controle maar het gaat zowel aanvallend als verdedigend moeizamer.

2e kwart: Leiden komt terug in de wedstrijd. Wat beide ploegen technisch en tactisch missen compenseren zij met fysiek spel.

Time-out: 19 - 21. Leiden lijdt veel balverlies. Coach Vervaeck zei voor de wedstrijd dat zijn spelers jong en onervaren zijn. Sja, goede samenstelling van de selectie?

Aanvallende fout ('hooking') van Tiller (Zwolle). Landstede speelt 'groot' met de lange mannen Freek Vos, Clayton Vette & Olaf Schaftenaar & J.T. Yoho.

Landstede Zwolle slaagt er niet of nauwelijks meer in om te scoren. Stand nu (time-out Landstede): 21 - 21.

Verdediging van de Zwollenaren is niet meer zo goed. Gevolg: aanvallende rebounds én vrije schoten voor Leiden.

Aanvallen Zwolle zijn ook niet meer zo simpel.

Wéér een geforceerde aanval van de Zwolse ploeg.

Op dit moment is Voorn 'hot'. Hij begon niet zo goed (schotpercentage) maar ... zijn laatste 4 schoten gingen allemaal raak. 1 x 2 & 3 x 3.

Zwolle kán redelijk spelen, maar doet het niet meer sinds de 5e minuut van de wedstrijd. Leiden is een zwakke ploeg maar maakt nu wél gebruik van de mogelijkheden.

Zwolle schoot de laatste 10 pogingen mis. Én daarbij gaven zij de Leidse ploeg alle ruimte.

Ruststand: 34 - 25.

Eindstand: 76 - 67. Heb de 2e helft niet gezien. 1e helft was niet om aan te zien én Den Bosch vs Donar begon om 20:00 uur. Op basis van de statistieken: Voorn & Jansen bezorgden Leiden de winst. Althans, qua scores was de Leidse ploeg erg van hen afhankelijk.