Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 13 mei 2017

Geen X & O (Donar vs Zwolle) wél [VOORBESCHOUWING game 1]

Ik had aangegeven dat ik de gehele serie, het spel van beide ploegen, uitgebreid zou bespreken. En dit gisteren (vrijdag 12 mei) zou publiceren.

Helaas, dat is niet gelukt. Het gaat mij nu ook niet lukken om nog allerlei wedstrijden te bekijken en een verhaal te voorzien van allerlei fragmenten.

Donar heeft vrijdag nog gewerkt aan wat tactische spelletjes. Dat zij pas laat wisten wie de tegenstander is in de serie, is voor hen geen probleem. Zij hebben in het seizoen tegen Landstede 5x (4x competitie, 1x beker (finale)) respectievelijk Zwolle 6x (4x competitie, 2x beker (kwartfinale)) gespeeld.

In de halve finaleserie (Zwolle vs Leiden) ook geen heel bijzondere zaken. Paar "dingetjes":

  • Rogier Jansen (Leiden) wist de boel behoorlijk te regisseren. 
  • J.T. Tiller (Zwolle) bracht weinig lijn in het spel van zijn ploeg. 
  • Landstede speelde op weinig momenten hun passing-game (geen give & go; geen zuivere pass op een insnijdende speler (er sneed zelden een speler de 'bucket' in); veel al run & gun (regelmatig gehinderd door 'turnovers')).
  • Verdedigend speelden de Zwollenaren slap (Zij gaven veel ruimte weg, Leiden pakte veel aanvallende rebounds.).
Erik Braal (de coach van Donar) en de spelers zullen toch erg weinig verrassende dingen hebben gezien. De kans dat de Zwolse ploeg in 1 dag nog iets heel verrassends uit de hoed tovert lijkt mij erg gering. 

De Zwollenaren hadden het regelmatig moeilijk met het spelen tegen een 'zone verdediging'. Donar speelt het liefst een man-to-man verdediging (transitie verloopt dan soepeler) maar wellicht speelt de ploeg in fases een zone (press?). 

Vanavond wedstrijd 1 van de finaleserie. Welke invloed heeft de lange periode van relatieve rust (11 dagen gewacht) op het spel van Donar? Het is vaker zo dat het voordelig is om in een ritme te zitten dan dat rusten winst oplevert. 

Heeft de ploeg in de partijtjes op de training het spelen van wedstrijden voldoende kunnen simuleren? In hoeverre heeft de ploeg iets geoefend (gericht op zichzelf) wat succesvol is? (Zijn 'plays' afhankelijk van de tegenstander?) 

Is het voor Landstede inderdaad een voordeel om in een ritme te zitten (na de halve finale ongeveer 46 uren rust (1 dag tussen game 7 van de halve finale en game 1 van de finale)) of zal de ploeg vermoeid zijn? 

Landstede haalde in wedstrijd 7 haar niveau. Dit was in de 6 wedstrijden daarvoor niet het geval. Hoe goed speelt de ploeg vanavond? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten