Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 13 oktober 2016

Europe cup

Woensdag 19 oktober, dus over iets minder dan 1 week, speelt Donar de eerste wedstrijd van het Europe cup toernooi in het seizoen 2016/2017. We spelen in groep B die naast onszelf bestaat uit Gravelines (Duinkerken, Frankrijk), Limburg United (Hasselt, België) en een club waar wij vorig seizoen ook tegen speelden te weten Kormend (Kormend, Hongarije).

De drie ploegen waar we tegen zullen spelen kennen allen veel nieuwe gezichten. Gravelines en Limburg United namen vorig seizoen geen deel aan een Europa cuptoernooi. Beide ploegen varen een koers voor de lange(re) termijn. Deelname aan het toernooi dit seizoen is een stap in het ontwikkelingsproces die de clubs willen gaan maken. Gravelines had vorig seizoen een budget van € 5 400 000. (Naar verwachting hebben zij dit seizoen minimaal hetzelfde budget.) Ik schat zelf in dat Donar een totaal budget heeft van € 1 100 000. Dus ongeveer 20% van het budget van de Fransen.

Voorspelling eindstand in de groep:
  1. Gravelines 6 gespeeld, 6 gewonnen 
  2. Donar 6 gespeeld, 4 gewonnen 
  3. Limburg United 6 gespeeld, 1 gewonnen 
  4. Kormend 6 gespeeld, 1 gewonnen
Voorbeschouwing van de FIBA-site.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten