Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 19 augustus 2016

USA basketball

Het Olympisch basketballtoernooi voor mannen brengt niet waar ik naar verlang. De Europese ploegen laten afwisselend leuk basketball zien (Servië, Litouwen, Kroatië, Spanje). De Spanjaarden, wél in de halve finale tegen de USA, stellen uiteindelijk toch min of meer teleur (want niet zo goed als op de vorige Olympische spelen en recente wereldkampioenschappen).

Australië laat leuk en goed basketball zien. Zal in de finale spelen tegen de USA. In de poulefase verloren de Australiërs met 10 punten verschil van de USA.

De USA zelf speelt matig. Het spel is nauwelijks aan te zien. De ploeg was in de eerste 2 à 3 wedstrijden sterk afhankelijk van Carmelo Anthony. Daarna trok Kevin Durant alles naar zich toe. Hij speelt redelijk, is scorend een van de dominante spelers, maar het oogt zo arrogant en egocentrisch.

Nu is het weliswaar de kunst om het spel simpel te houden maar af en toe wat circuskunstjes tonen is best leuk (zorg dan wél dat het lukt!). Servië, Kroatië en in mindere mate Australië en Spanje lukt dit. USA heeft er weinig zin in. Als zij het eens proberen dan vallen de ballen simpelweg uit de handen en rollen het veld uit.

De ploeg mocht al niet zo genoemd worden maar het vertoonde spel bewijst het zonder meer: deze ploeg is geen Dream team! Het is een zooitje vedetten dat gefrustreerd raakt als de tegenstanders een beetje kunnen ballen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten