Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 2 augustus 2016

Honkvast

Kijkend naar de voorlopige selecties van de verschillende DBL-ploegen constateer ik dat de clubs vasthouden aan de meeste van hun spelers.

Laat ik de clubs eens doornemen.


  1. Landstede basketball Zwolle: twee spelers zijn gebleven (Freek Vos & Lenno Witteveen). Nigel van Oostrum (Aris Leeuwarden) en Mike Schilder (Den Bosch) zijn nieuw. 
  2. B.S. Leiden: Jessey Voorn is nieuw. De anderen (Kherrazi, Koenis, Wright, Driessen en Versteeg) speelden vorig seizoen ook al voor Leiden. 
  3. Den Bosch: officieel nog niets bekend. Nou ja, Sander van der Holst is gepresenteerd als nieuwe hoofdcoach. Bouwknecht, Lietmeijer en De Vries worden genoemd als spelers. Ik verwacht de oudgedienden Aarts, Akerboom, De Pagter en Wessels niet terug in de ploeg. 
  4. Apollo: louter vertrouwde namen. Joël Brandt speelde vorig seizoen niet in de ploeg maar drie seizoenen geleden wel. De afgelopen twee seizoenen kwam hij uit voor Landslake Lions Landsmeer. 
  5. Rotterdam: hier nog geen enkele nieuweling. 
  6. Aris Leeuwarden: Leroy Peterson speelde vorig seizoen ook voor Aris. De anderen niet. Maar wel diverse vertrouwde namen en gezichten (eerder al spelers van Aris): Patrick Frimpong, Dexter Hope, Craig Osaikhwuwuomwan. 
  7. Donar (Groningen): 2 nieuwe buitenlanders (Drago Pasalic en Andrew Smith). De terugkeer van Arvin Slagter. Een nieuwe jeugdspeler (Tim Hoeve). Verder allemaal spelers die vorig seizoen ook in de ploeg speelden: Lance Jeter, Jason Dourisseau (doorlopend contract), Chase Fieler, Sean Cunningham, Tjoe de Paula, Bas Veenstra (doorlopend contract). 
BS Weert is onzeker als deelnemer in de DBL voor het nieuwe seizoen. 

Waar andere Nederlanders gaan spelen is afwachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten