Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 31 augustus 2016

Donar - Groene Uilen (oefenwedstrijd [VERSLAG])

Het was (denk ik) voor de "neutrale" toeschouwers een leuke wedstrijd die beide ploegen speelden in een broeierige sporthal. Het was (vind ik) geen overbodige luxe dat de deuren werden geopend. Een enigszins verkoelend briesje was merkbaar toen het een klein beetje kon doorwaaien.

Op de zuiverheid van de schoten had het geen invloed. Die was over de hele wedstrijd niet bijzonder hoog.

Jason Dourisseau kwam niet in actie. Hij deed niet mee aan de warming-up en was evenmin gekleed in wedstrijdtenue. Blessure?

De studenten boden moedig weerstand. In de ploeg van coach Hans Nieboer diverse nieuwe spelers: Niek Nieboer (hij speelt nu dus onder zijn oom), Irwin Fluonia (ex-jeugd Donar), Marc Peutz (ex-jeugd Donar, ex-BVG), Harold Koops van 't Jagt (vorig seizoen nog BVG), Jelmer Visser (vorig seizoen nog Aris Leeuwarden). Verder de terugkeer van een "oude" bekende: Yannick van der Ark.

Bij rust was de stand gelijk: 35 - 35. Of de pauze voor de Uilen te kort was weet ik niet maar qua energie konden zij in het derde kwart, en dat was vanaf de eerste seconde, niet datgene brengen wat zij in de eerste helft (en met name het eerste kwart) wél presteerden.

Voor de Groene Uilen speelt ook een (voor mij) onbekende jongen genaamd J.T.? Een atletische speler die leuke acties liet zien voor de pauze.

Donar begon met Lance Jeter, Tjoe de Paula, Sjoerd Koopmans, Chase Fieler en Drago Pasalic. Onze nieuwe center was in de eerste helft ongelukkig in de afronding. Hij werd kort voor het einde van het eerste kwart vervangen door Andrew Smith.

Wát een spektakel brengt deze jonge center! Zijn eerste drie scores waren allen dunks. De eerste, een onvervalste lay-up, bracht meteen vele fans in vervoering. Ik sprong op van de bank. En dat doe ik tijdens oefenwedstrijden niet vaak. Smith springt ook veel! In de aanval is dat leuk (dunks) maar in de verdediging was het vanavond minder geslaagd. (Herhaaldelijk werd er door een tegenstander gewacht tot hij sprong, men glipte dan langs hem en op het moment dat hij neer kwam ging de aanvaller omhoog voor een simpele lay-up. Met succes.)

Eindstand: 82 - 57.

De verdeling basis - bank was goed. Zo kwamen Sean Cunningham en Andrew Smith in de wedstrijd vanaf de reservebank. Net als Bas Veenstra.

Van de jeugdspelers presteerde Sjoerd Koopmans mijns inziens het best. Daan Maring kwam nauwelijks in actie.