Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

vrijdag 20 mei 2016

Game 3 (Landstede vs Donar [VOORBESCHOUWING])

Zondag 22 mei 2016. Wedstrijd 3 van de finaleserie (best-of-seven). Lukt het de ploeg van Landstede basketball, de nummer 1 van de reguliere competitie, om deze thuiswedstrijd wel te winnen (en zo de serie weer wat spanning te geven)? Of boekt Donar haar 3e zege op rij en is het dan nog 1 overwinning (met een thuiswedstrijd op dinsdag 25 mei voor de boeg) verwijderd van de landstitel?

De stand is dus 0 - 2. De ploeg die 4 wedstrijden wint is kampioen.

Landstede zal in deze finale niet meer kunnen beschikken over Kenrick Zondervan (back-up center). Tyson Hinz speelt wel (komt van de bank) maar lijkt toch nog niet fit. Of de serie lang genoeg kan duren om hem nog fit te krijgen en zo een eventuele 7e wedstrijd (in Zwolle) te winnen, is natuurlijk koffiedik kijken.

Zondervan wordt gemist. Hij is geen stilist maar juist een ruwe bolster, een harde werker. De ploeg mist zijn rebound-kracht én zijn strijdlust. Hij weet ook regelmatig de Zwolse fans aan te jagen. In deze serie mist de ploeg hem (op amper 30 seconden na) omdat Ricardo Glenn (de startende center) minder goed presteert dan van hem verwacht wordt.

Steve McWhorter speelt ook niet zo goed als de Zwollenaren vermoedelijk wensen. Aangezien Landstede geen back-up point-guard heeft (want Grant Gibbs is een van de andere starters) kan men nergens op terugvallen, heeft men geen troef achter de hand. In tegenstelling tot Donar, dat Sean Cunningham kan laten spelen als back-up point-guard én dat ook nog Dexter Hope in de selectie heeft.

De diepte van de Groninger ploeg is niet beslissend maar geeft zeker een voordeel. Erik Braal kan meer doorwisselen waardoor hij in het laatste kwart meer kans heeft nog over spelers te beschikken die niet te vermoeid zijn. (En de ploeg kan in theorie later in foutenlast komen.)

Tot nu toe wint Donar de wedstrijden omdat haar spelers over meer kwaliteit beschikken. Zowel 1 tegen 1 (per positie) áls ploeg vs ploeg heeft de Groningse formatie het beste van het spel. Althans in mijn ogen.

De match-ups:

  1. McWhorter, Steve vs Jeter, Lance ---> LLJ domineert. Hij bepaalt het spel, laat teamgenoten exelleren. Assists geven, rebounds pakken, punten maken, hij doet het allemaal. 
  2. Voorn, Jessey vs Sullivan, Will ---> (Hoewel Voorn in de wedstrijd wordt verdedigt door Jason Dourisseau. Voorn is wél de persoon die Sullivan verdedigt.) Voorn is al twee wedstrijden de speler die namens Landstede voor de punten zorgt. 
  3. Gibbs, Grant vs Dourissau, Jason ---> Gibbs is de point-forward. Hij bouwt het spel op. Sullivan doet goed werk in de verdediging. G.G. wordt behoorlijk geneutraliseerd. Sullivan is steeds meer van waarde. In de reguliere competitie was hij geen meerwaarde. Hij is, ondanks zijn ijver, nog steeds niet zo goed als je van een buitenlander verwacht. Maar hij stelt niet meer teleur.
  4. Osaikhwuwuomwan, Craig vs Bubnic, Drazen ---> "Buba, Buba hop hop" is een betere speler. Ondanks dat hij niet zo stabiel is in zijn prestaties. Hij pakt meer punten, is in de verdediging toch regelmatig van waarde (al valt het nauwelijks op, mede omdat hij redelijk makkelijk tegen persoonlijke fouten aanloopt), beheerst fundamentals meer dan Craig O.
  5. Glenn, Ricardo vs Bekkering, Ross ---> Bekkering (mister double - double) had volgens diverse fans de mvp van het seizoen 2015/2016 moeten zijn in plaats van Worthy de Jong (Leiden). Onbegrijpelijk is het echter niet dat hij deze onderscheiding niet kreeg: ten eerste verloor Donar veel wedstrijden aan het begin van het seizoen, ondanks het goede spel van Ross B. in die fase (maar ook later in het seizoen); ten tweede ging het spel van Donar pas echt draaien nadat Jeter weer voor de club ging spelen (hij verliet de Duitse competitie) en ten derde draait bij Leiden alles om De Jong. In mijn ogen is de echte mvp overigens een speler die zijn waarde heeft bewezen met diens vertrek. Het spel van Donar werd zo veel beter toen Yannick Franke naar de Finse competitie was verhuisd dat ik zeg: Yannick F is de mvp. 
  6. Kloos, Ewoud vs Cunningham, Sean ---> Sean Cunningham is beter in staat om de ploeg op gelijk niveau te houden. Als Kloos in het spel komt raakt de ploeg toch verzwakt. 
  7. Hinz, Tyson vs Fieler, Chase --->  Fieler is fit. Toen hij in november(?) geblesseerd raakte dacht ik: "neem afscheid van hem, dit is zo slecht voor het bouwen van een team!" Maar daar heeft het team weinig last van gehad. De ploeg werd pas in februari een team. Jeter kwam eind januari bij Donar. Na diens terugkeer (eenmaal hersteld van zijn blessure) speelde Fieler niet zo goed maar hij heeft inmiddels weer het niveau wat hij aan het begin van het seizoen (dus voor hij geblesseerd raakte) had. 4 spelers tegelijk vervangen was ook wel een enorme klus geweest. Donar verving uiteindelijk 4 spelers maar dat ging geleidelijk én twee speelden op dezelfde positie: Ken Brown en later Tommy Mason Griffin (point-guards). Wát een zege dat wij nu beschikken over Lance Jeter. 
  8. Vos, Freek vs Paula, de, Tjoe ---> verschillende posities, verschillende rollen. Vallen niet met elkaar te vergelijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten