Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 19 mei 2016

0 - 2 (Donar vs Landstede [VERSLAG])

Je zult misschien denken dat Landstede vanavond gewonnen heeft maar dat is niet het geval. De overwinning is, hoewel het in mijn ogen moeizaam tot stand kwam, voor Donar. In de kop van dit artikel staat 0 - 2 omdat Landstede als thuisspelende ploeg geldt in deze finaleserie.

Het spel was in de eerste helft al niet zo heel goed maar de voorsprong gaf een overtuigend gevoel. Of de spelers dat gevoel ook hadden, met verslapping als gevolg, weet ik niet. Maar de tweede helft, en met name het derde kwart, speelden wij een matige pot.

De Zwolse ploeg kwam terug tot 3? punten. Toen stelde Donar weer orde op zaken. Ogenschijnlijk eenvoudig. Was er sprake van een kat en muis spel? Zagen de Groningers dat Landstede in het vierde kwart vermoeid was geraakt? In de slotfase was Jessey Voorn (topscorer met 27 punten) niet meer 'hot'. Aangezien hij qua scores zijn ploeg leek te moeten dragen werd toen de wedstrijd beslist.

De marge was in deze tweede finalewedstrijd (11 punten) kleiner dan in de eerste wedstrijd (15 punten) maar we gaan, dankzij de 82 - 71 overwinning die vanavond geboekt werd, a.s. zondag met een 0 - 2 voorsprong naar Zwolle. Op naar 0 - 3 op naar de Vorentscheidung.