Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 10 april 2016

Zwolle opnieuw lijstaanvoerder

Landstede basketball Zwolle is dankzij hun 56 - 49 overwinning op Apollo Amsterdam opnieuw de nummer 1 van de DBL.

Kwartstanden:
1. 7 - 13
2. 14 - 21 (7 - 8)
3. 34 - 37 (20 - 16)
4. 56 - 49 (22 - 12)

De thuisploeg begon vermoedelijk slecht aan de wedstrijd. Al gebied de eerlijkheid te zeggen dat ik pas om 14:15 uur begon met kijken. Op dat moment was het in ieder geval geen goede wedstrijd. Beide ploegen speelden erg slecht. De bezoekers uit Amsterdam (Apollo) waren alleen net wat minder slecht in de fase tot de rust.

Na de rust gingen de "Hammers" steeds iets beter spelen. Goed werd het echter nooit! Maar (en dat geldt zeker in de top) slechte wedstrijden moeten ook gewonnen worden. Landstede slaagde in die missie.

Met nog twee wedstrijden te spelen (Rotterdam uit (14 april) en Leeuwarden thuis(16 april)) blijft de ploeg van coach Herman van den Belt op koers voor de eerste plaats.

Apollo blijft voorlopig 5e. Aris (Leeuwarden) kan vanmiddag bij winst terugkomen tot een achterstand van 2 punten. De Friezen hebben op dit moment 1 wedstrijd minder gespeeld dan de Amsterdammers. Rotterdam haakt, als zij vanmiddag verliezen van Aris, denk ik af in de race om de play-offs. De ploeg staat dan 2 punten achter op Aris en 4 op Apollo, en heeft dan ook nog eens 1 wedstrijd meer gespeeld dan deze beide ploegen.

Volgens de website van de DBL (basketballleague.nl) staat Leiden op de 2e plaats. Dat is denk ik een fout. Donderdag 14 april is de wedstrijd Leiden vs Donar.