Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 16 april 2016

Groene Uilen vrouwen A boeken belangrijke zege

Het vrouwen A-team van de Groene Uilen heeft vanmiddag (in de vroege avond) een belangrijke overwinning geboekt op EBV Baros (Rotterdam). De Rotterdamse studentes waren voor de wedstrijd de koploopsters van de vrouwen promotiedivisie. De Groningse meiden stonden op de 3e plaats.

Kwartstanden:

1. 20 - 6
  2. 28 - 28 (8 - 22)
  3. 43 - 41 (15 - 13)
  4. 66 - 59 (23 - 18)
Baros kwam aan het einde van het tweede kwart sterk terug in de wedstrijd. Dit vooral dankzij Kiki Geelen. Zij profiteerde goed van de 'mismatch' die ontstond als zij de 'bucket' insneed. Zij kwam keer op keer tegenover Kim Jaasma of Liesbeth Visser te staan. Deze guards zijn beiden een kop kleiner dan de forward van Baros.

In de tweede helft stond Esther van Bochove te verdedigen op Kiki Geelen. Ze kreeg het toen lastiger. Zeker toen ook de rotatie van de Uilen beter werd.

De eerste wedstrijd van dit drukke (en "spannende" zoals een van de speelsters van Groene Uilen voor de wedstrijd zei) weekend is in winst omgezet. Morgenmiddag spelen de Uilen opnieuw. Dan tegen Almonte (Eindhoven). Dankzij hun overwinning vanavond de nieuwe lijstaanvoerdsters.

Stand na de wedstrijden van vandaag:
1. Almonte 19 gespeeld, 26 punten
2. Groene Uilen 19 gespeeld, 24 punten (Uilen won 2x thuis van Baros (72 - 67 en 66 - 59) en verloor 1x uit met 66 - 60)
3. Baros 19 gespeeld, 24 punten
4. U.S. 20 gespeeld, 24 punten
5. D.A.S. 19 gespeeld, 22 punten
6. Grasshoppers 20 gespeeld, 22 punten
7. Green Eagles 20 gespeeld, 8 punten
8. Cangeroes 20 gespeeld, 6 punten

Op 23 april (volgens de site van de NBB om 16:15 uur, van een van de speelsters kreeg ik te horen dat zij al om 14:00 uur spelen) spelen de Groene Uilen hun laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Ook deze wedstrijd wordt gespeeld in het Willem - Alexander sportcentrum. (Thuis dus.) De tegenstanders in die wedstrijd zijn de Grasshoppers uit Katwijk.