Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

donderdag 4 februari 2016

Leiden vs Aris Leeuwarden (DBL [VOORBESCHOUWING] + (later vanavond) het [VERSLAG] (aanvulling))

Vanavond, donderdag 4 februari 2016, de competitiewedstrijd (in de mannen eredivisie) b.s. Leiden vs Aris Leeuwarden.

Leiden heeft zich in december versterkt met Cashmere Wright (point-guard, in het seizoen 2013/2014 speler van het Groningse Donar) en Marquise Simmons (power-forward, in het seizoen 2014/2015 speler van Aris Leeuwarden).

Aan het begin van het seizoen had Leiden twee andere buitenlanders onder contract: DeRonn Scott (shooting-guard) en Eric Stutz (center/power-forward). Beide Amerikanen vielen zwaar tegen.

Zoals veel import-spelers lijden aan een chronisch gebrek aan kwaliteit: Thomas Dreesen (B.S. Weert); Joe O'Shea, Ali Fraser, Josiah Heath (allen Aris Leeuwarden); Will Sullivan, Chase Fieler, Drazen Bubnic (en Garrick Sherman & Ken Brown (en Tommy Mason - Griffin (fysiek niet in orde) van wie afscheid werd genomen) allen Donar).

Kijkend naar de plussen vs minnen van Aris en b.s. Leiden constateer ik het volgende ...

Aris:

plus: spelinzicht (waar assists uit voortkomen) van Nigel van Oostrum (gemiddeld 7,00 assists per wedstrjd), scorend vermogen van Javier Duren.
min: Javier Duren is behoorlijk licht ontvlambaar (wat fouten tot gevolg heeft), verdediging van de ploeg als geheel, veel komt van de (solistische) Amerikanen.


Leiden:

plus: ervaring van de spelers, verdediging.
min: nog niet optimaal op elkaar ingespeeld, erg afhankelijk van Worthy de Jong.


Leiden heeft in deze wedstrijd het thuisvoordeel. Tot nu toe houden zij dit vast. Ruststand: 38 - 29.

Opvallend: Koenis (Leiden) 9 rebounds in de 1e helft, Heath (Aris) topscorer van de wedstrijd (tot nu toe) met 15 punten.

Minder opvallend maar wel redelijk indrukwekkend: Van Oostrum 5 assists (in het eerste kwart al vroeg 2 assists). Wright 3 steals.

Aris verloor zaterdag 30 januari met 55 - 106 van Donar Groningen. De ploeg speelde toen slap en slordig. Helaas voor de Friesche fans doen zij dat vanavond opnieuw.

De Leeuwardenaren moet meer rebounds gaan pakken. Én beter gaan schieten (hoger schotpercentage bereiken). Sleutelfactor: de verdediging!

Aris bleek niet in staat te zijn om partij te bieden. Michael Schuurs (coach Aris) sprak terecht dat zijn ploeg niet in staat is om hard te spelen. Ze zijn te soft. 84 - 54. Opnieuw een ruime nederlaag voor de Leeuwarder ploeg.

Nu, na de kerstvakantie, wordt het kwaliteitsverschil langzaam maar zeker duidelijker. Enkele stunts (bijv. Apollo tegen Shoeters) uitgezonderd wint de top 4 eenvoudig van de tob/flop 4.

Aris heeft wedstrijden op het programma staan tegen directe concurrenten als het gaat om deelname de play-offs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten