Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 31 oktober 2015

Offense sells tickets ... (Groene Uilen vrouwen 1 vs DAS vrouwen 1 [VERSLAG])

Het vrouwen A-team van de Groene Uilen vraagt al jaren (en dat vind ik prima) entreegeld aan bezoekers die graag een wedstrijd willen zien (of gewoon mee "moeten" als chauffeur). Om het publiek wat te bieden is het spel traditioneel aanvallend. Veel run & gun.

Dat is leuk om te zien maar niet altijd rendabel. Wanneer het aanvallend niet loopt (bijvoorbeeld omdat je zelf veelvuldig de bal weggooit) is het nodig om te kunnen terugvallen op een goede verdediging. 

Kwartstanden: 
  1. 18 - 18 
  2. 30 - 32 (12 - 14) 
  3. 50 - 55 (20 - 23) 
  4. 71 - 63 (21 - 8)
Vanavond leek de verdediging een stuk minder solide dan vorige week in de bekerwedstrijd tegen Grasshoppers 2. Dit uitte zich, zoals dit seizoen al vaker het geval is geweest, wanneer er een rebound gepakt moet worden. Er is geen sprake van boxing-out. 

Het gevaar van de Delftse All-Stars (DAS) kwam met name van hun nummer 7 (Gwen van Helfteren (inderdaad, dochter van de bondscoach van de nationale mannen-ploeg: Toon van Helfteren)). Op het moment dat zij defensief gestopt werd, lukte het de Uilen om de achterstand te verkleinen. 

Door deze overwinning zijn de Groningse meiden hun tegenstandsters van vanavond gepasseerd op de ranglijst. Ze moeten nog twee keer tegen DAS spelen, beide keren in Delft. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten