Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 9 september 2015

Helaas ... weer niet

Opnieuw hebben wij onze kans niet benut. Opnieuw boden we moedig en zeer aardig (maar niet in de zin van lief zijn!) weerstand aan de tegenstanders. Opnieuw was het verschil in de eindstand minder dan 10 punten.

Het Nederlands basketballteam speelde vanavond, woensdag 9 september 2015, tegen Kroatië. In Zagreb, de hoofdstad van ... Kroatië. We speelden dus in 'het hol van de leeuw'. Grappig, aangezien wij de oranje leeuwen zijn.

In de eerste helft (in het tweede kwart van de wedstrijd) namen wij een voorsprong van zo'n 8 punten. Echter, deze verdween in de laatste 2 minuten van ditzelfde kwart. Met een 35 - 39 ruststand (voorsprong voor de Kroaten derhalve) als gevolg.

We kwamen in de tweede helft, in het vierde kwart, terug in de wedstrijd maar wederom lukte het niet om de wedstrijd te controleren. (Nou wordt dát woord door voetballertjes veelvuldig misbruikt maar da's niet vreemd. Voetballers zijn namelijk niet slim. (Eufemisme))

72 - 78 was de eindstand. We wonnen de eerste wedstrijd (tegen Georgië met 7 2 - 73) en verloren vervolgens, inclusief vanavond, 3 wedstrijden op rij: Macedonië (78 - 71), Slovenië (81 - 74) en Kroatië (78 - 72).

Heel spijtig! We spelen morgenavond nog tegen Griekenland. Ook in die wedstrijd zijn we de underdogs, ook in deze wedstrijd zullen wij onze huiden duur verkopen. We gaan voor winst, maar eerlijk is eerlijk: een overwinning zal 'against all odds' zijn.

Yannick Franke speelde tegen Kroatië zijn eerste minuten op dit EK. Hij deed dat niet onverdienstelijk.