Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 11 mei 2015

TKO?

Leiden vs Donar. De stand in deze halve finaleserie is nu 1 - 3. Wedstrijd 1, die werd gespeeld in Leiden, leverde nog een overwinning op voor b.s. Leiden. Vervolgens won Donar (Groningen) drie wedstrijden op rij. Een "sweep" zit er dus niet meer in.

Geen "knock-out" maar ... als het Donar (de regerend landskampioen) lukt om dinsdag (12 mei) te winnen in Leiden, en dus met 1 - 4 zich te plaatsen voor de finale, dan zou je dat wel een technisch knock-out (tko) mogen noemen, toch?

Leiden bood afgelopen zaterdagavond in Groningen moedig weerstand. Lance Jeter scoorde in de laatste minuut een bevrijdende driepunter. Het was onvoldoende om te winnen maar coach Casteels sprak ambitieus uit dat zijn ploeg vast van plan is om wedstrijd 5 (van deze serie), de 3e wedstrijd in Leiden, te winnen.

Het is aan Donar om scherp te zijn! Wanneer de ploeg te slap is (aanval en/of verdediging (bijv. qua rebounding)) dán bewijst het zichzelf een slechte dienst. Als de ploeg doet wat het moet doen, qua focus en intensiteit, dan is de kans zeker aanwezig dat de finale morgenavond bereikt wordt.

We kunnen dan in alle "rust" naar de finale toeleven. Natuurlijk mogen we dan niet gemakzuchtig worden. Het prolongeren van de landstitel, de 'repeat' van de dubbel, dát is het doel.