Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 25 april 2015

Moeizame zege

Makkelijk ging het zeker niet maar ... we hebben de halve finale gehaald. De eerste ronde, die een best-of-three principe kent, hebben we met 2 - 0 doorstaan.

Op zaterdag 2 mei begint de halve finaleserie. Hierin is B.S. Leiden (dat in de reguliere competitie als tweede eindigde, en dus het theoretische thuisvoordeel heeft in deze serie) de tegenstander. Naar verwachting wordt het een spannende serie.

Die verwachting is door de serie Donar vs Aris niet afgenomen. Wedstrijd 1 tussen Donar en Aris werd ruim gewonnen door Donar (101 -  66). Het verschil in wedstrijd 2, die vanavond werd gespeeld, was veel kleiner. De wedstrijd eindigde met een 73 - 87 stand. (Geen 15 à 20 punten waar ik het met de barman van het café van sportcentrum Kalverdijkje over had. Maar ... het behalen van de halve finale is belangrijk, niet de uitslag van deze wedstrijd!)

Donar begon niet goed aan de wedstrijd. Het was heel slordig wat we lieten zien, en enkele spelers zaten toen nog absoluut niet in de wedstrijd (Jeter en Bouwknecht). Met name Jeter had moeite zijn goede draai te vinden. Veel balverlies, paar P's, problemen in de omschakeling van aanval naar verdediging.

Coach Skelin wachtte vrij lang met het vervangen van spelers. Toen hij ging wisselen verving hij eerst Bouwknecht door Cunningham. Later mocht Mladenovic op het parket komen, om Jeter te ontlasten. In de tweede helft speelden Jeter en Bouwknecht veel beter, toen maakten zij ook belangrijke scores!

Stefan Mladenovic en Sean Cunningham hadden beiden in de eerste helft een goede invalbeurt gemaakt. Minder balverlies, sneller in de transitie (bij balverlies).

In het laatste kwart wist Thomas Koenis te domineren: rebounds en scores (ook vanaf de vrije worplijn) sierden zijn spel.

Donar moest diep gaan. Een verdienste van Aris, dat zich niet zo maar gewonnen gaf. Respect daarvoor!

(Zwolle won vanavond in Rotterdam en heeft ook de halve finale gehaald.)