Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 13 april 2015

Groene Uilen vrouwen A vs U.S. vrouwen A

Een wedstrijd tussen de nummer 4 (Groene Uilen) en de nummer 1 (U.S. Amsterdam) van de vrouwenpromotiedivisie. Eerder in het seizoen speelden beide ploegen ook tegen elkaar in Groningen (en ook nog 1x in Amsterdam!). De uitslagen van die ontmoetingen: (8 november 2014 in Groningen) 69 - 61 en (25 januari 2015 in Amsterdam) 55 - 53. Alle ploegen spelen 3x tegen de andere ploegen. In het ene geval 2x uit & 1x thuis, in het andere geval 1x uit & 2x thuis. Als het goed is speelt iedereen evenveel uit- als thuiswedstrijden.

Vanmiddag (zaterdagmiddag 11 april) werd het, dankzij de tweede helft, een overtuigende overwinning voor de Amsterdamse meiden: 56 - 75. In het vierde kwart was Dewi Keppy bijna niet af te stoppen, terwijl Groene Uilen gevoelsmatig veel balverlies leed.

De eerste helft was spannend. Na het eerste kwart had Groene Uilen een kleine (16 - 21) achterstand. En bij rust stond het gelijk: 32 - 32. Beide ploegen lieten in de eerste helft overwegend leuk basketball zien.

Spijtig vind ik het dat de arbitrage meende in deze wedstrijd tussen twee topploegen heel pietluttig te moeten fluiten. Dat vond ik nog vervelender dan de discutabele (in mijn ogen onjuiste) beslissingen! Het krampachtig verlangen de boel kort te houden was ook nog eens het enige wat consequent te noemen viel. Voor de rest waren de beslissingen zo veranderlijk als het weer in deze bananenrepubliek.

Waarschijnlijk ontmoeten beide ploegen elkaar binnenkort in de final four. Op 2 mei spelen ze dan tegen elkaar in Groningen, op 9 mei volgt de wedstrijd in Amsterdam.