Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 14 maart 2015

HSVB vs ZAC (Zwolle) [vrouwen tweede divisie D] (verslag)

Een subtopper in de 2e divisie D. Een zogenaamde inter rayon competitie. (Noord en Oost) De nummer 4 van de competitie (HSVB uit Haren) ontving vanavond, zaterdag 14 maart, de nummer 3 (ZAC / Landstede basketball uit Zwolle).

In het eerste kwart werden er weinig punten gemaakt. De wedstrijd was al ongeveer 4 minuten aan de gang toen er nog altijd een brilstand op het scorebord stond: 0 - 0.  Een stand die door voetbalverslaggever Frits van Turenhout zo mooi uitgesproken werd. (Noel - noel) Aan het einde van het 1e kwart was de stand 8 - 11.

Ook in het tweede kwart had ZAC nog controle over de wedstrijd. De voorsprong werd zelfs nog uitgebreid. HSVB bleef in de wedstrijd dankzij twee driepunters van Maartje Tuinman. De ruststand was 23 - 29.

In de tweede helft ging de thuisploeg veel beter spelen. (De eerste helft was niet zo slecht maar het was te slap. Het tempo in de balcirculatie lag erg laag, veel te laag. Defensief kwam het team qua intensiteit tekort om het de bezoeksters lastig te maken.) Een 29 - 9 tussenstand keerde het beeld volledig om. Na het derde kwart had HSVB dan ook een comfortabele 52 - 38 voorsprong.

De voorsprong kwam in het laatste kwart niet meer in gevaar. In de tweede helft kwam iedereen aan scoren toe. Er werden goede aanvallen gespeeld, de verdediging stond goed. Ook omdat er fel werd verdedigd, de rotatie beter was dan in de eerste helft. Eindstand: 68 - 50.

Aan de zijde van HSVB was Ellis Jager afwezig. Op 11 april speelt de ploeg opnieuw een thuiswedstrijd. Dan tegen Twente Buzzards, de huidige nummer 2 van de tweede divisie D.