Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

woensdag 13 augustus 2014

Tekort

Het Nederlandse mannen A-team kwam vanavond tegen Israël tekort. Omdat de ploeg zichzelf tekort deed. Te wisselvallig, te slordig (lees: te veel turnovers), defensief te zwak (en dat is normaal de kracht van de ploeg). De achilleshielen waren de spelers op de perimeter (Leon Williams, Worthy de Jong, Arvin Slagter en Mohamed Kherrazi). Roeland Schaftenaar was niet constant. Hij had een korte periode (eind van het tweede kwart + begin van het derde kwart waarin hij productief was qua scores) waarin hij goed speelde maar de meeste minuten waarin hij speelde was zijn spel zwak. Ralf de Pagter (die wel een mooi hookshot liet zien) bracht weinig. Nick Oudendag buffelde er wel op los maar echt goed was ook hij niet. Koenis was inside de beste speler maar hij kwam (te) vroeg in foutenlast. Na diens 4e P kwam hij niet meer in het veld.

Oranje kwam na een achterstand terug tot 53 - 53. Maar daarna kwam de ploeg minuten lang niet meer tot scoren. Pas in de laatste minuut werd nog een keer raak geschoten. De Israëli's schoten wel raak. Geholpen door een matige verdediging en veelvuldig balverlies.

Dat coach Van Helfteren besloot om Kherrazi naar de kant te halen was niet vreemd (hij remde de aanval door slechte schoten te nemen en vervolgens niet meer te durven schieten) maar andere spelers die nog minder efficiënt speelden kregen meer krediet. Okay, Worthy de Jong had enkele nuttige aanvallende rebounds en een paar assists maar het totale rendement was bedroevend laag. Om over Arvin Slagter (4 P's, diverse turnovers en geen enkel punt (2? punten?)) maar te zwijgen.

Dexter Hope kreeg niet veel speeltijd. Waarom hem niet meer minuten laten spelen? De Pagter en Kherrazi hadden denk ik meer krediet moeten hebben van de coaches. Eindstand: 57 - 66.

We zullen zien hoe de ploeg het in de overige wedstrijden gaat doen. Gelukkig worden de resterende thuiswedstrijden niet in MartiniPlaza gespeeld. Het was een sfeerloze bedoening in een hal met veel lege tribunes. Een flater voor het Nederlandse basketball. Wiens fout het is? Ik denk van zowel de NBB áls van de Groninger organisatoren.