Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 25 maart 2014

En dat is 1

Zoals geschreven in de vorige blog, getiteld "Triple", speelt 'Donar' deze week drie wedstrijden: 2 wedstrijden in de DBL (tegen Leiden op donderdag 27 maart respectievelijk Leeuwarden vanavond, dinsdag 25 maart) en 1 in het bekertoernooi, de finale, op zondag 30 maart.

De eerste in deze serie van drie wedstrijden werd gewonnen. Het resultaat is niet echt verrassend. Maar de uitslag wel. En ook hoe de zege tot stand is gekomen.

Kwartstanden:
1. 30 - 24
2. 41 - 43 (11 - 19)
3. 65 - 60 (24 - 17)
4. 81 - 75 (16 - 15)

Een achterstand bij rust, dat maakt de ploeg van coach Skelin niet vaak mee. Een voorsprong na het 1e kwart verspelen in het 2e kwart is ook geen gewoonte van de 'Groningers'. Maar het gebeurde vanavond wel. Overkomen is, mijns inziens, absoluut een ongepaste beschrijving van het gebeuren. De gastheren waren veel te vriendelijk voor de gasten. De bezoekers konden doen wat ze wilden. Ze hoefden daarbij niet eens geholpen te worden door de arbiters. Het aantal teamfouten was overigens niet in balans. In het vierde kwart werd het nog een beetje gelijkgetrokken (Aris werkte daar ook aan mee door, in een wanhoopspoging om de achterstand goed te maken, tijdens iedere aanval van de thuisploeg een fout (P) te maken. Geheel volgens verwachting weigerden de scheidsrechters deze fouten te bestraffen als onsportief (U).)

'Dankzij' de vrijeworpen (die 'Donar' niet allemaal wist te benutten) werd de marge puntje voor puntje vergroot. Donar was teruggekomen van een achterstand in het vierde kwart. Met nog zo'n 3 minuten te spelen stonden de 'Friezen' nog op een voorsprong van 1 punt (69 - 70). Veerkracht werd er dus wel getoond door de  Flames maar goed spel in het geheel niet! Waarom de wedstrijd door een andere site wordt omschreven als reclame begrijp ik absoluut niet. Blijkbaar is een kinderhand heel gauw gevuld.

Toevoeging: de dj is eindelijk een beetje beter geworden! Hij draait tenminste niet meer het deuntje van de Harlem Globetrotters tijdens aanvallen van de tegenstanders!