Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

dinsdag 17 december 2013

Ball don't lie!!!

Ja, het is een uitspraak van een speler die ik erg bewonderd heb: Rasheed Wallace. Hij riep het als een tegenstander vrije worpen mocht nemen terwijl Sheed van mening was dat hij geen fout had gemaakt.

Dat bedoel ik niet met het gebruik van dit citaat. Waar ik op doel, en de mensen die de wedstrijd hebben gezien zullen het toch wel snappen?, is dat de overwinning niet gestolen was!

Of de Italiaanse tegenstander nu wel of niet met een B-team speelde, er werd door Donar (dat veel speeltijd gunde aan Yannick van der Ark en Maarten Bouwknecht) goed gespeeld! Al was dat aan het begin van de wedstrijd zeker niet het geval.

Het had er alle schijn van dat we na het eerste kwart op een 0 - 50 achterstand zouden staan want reeds na enkele minuten stond er een fraaie 0 - 10 stand op het scorebord. Maar ... langzaam maar zeker kwamen we in de wedstrijd.

Van de vijf starters dankzij scores van Dan Coleman, assists van Arvin Slagter en goed verdedigen van Jason Dourisseau. Namens de invallers kwamen er punten van Thomas Koenis en de jonge Nederlandse guards (Van der Ark (shooting-guard) en Bouwknecht (point-guard)) toonden dat ze in de wedstrijd hoorden. Jammer dat Mark-Peter Hof niet zo veel speelminuten maakte. Of dit tactiek was of dat hij wellicht een  lichte blessure heeft weet ik niet.

In de eerste helft speelde, vind ik, Jeff Robinson slecht. De overige starters deden het in het eerste kwart ook niet bijzonder goed maar J.R. zakte in mijn ogen toch echt door het parket. Zijn spel was in de tweede helft beter.

De ruststand was 40 - 37 (terwijl na het eerste kwart de Italiaanse gasten nog 16 - 23 voor stonden). Na de pauze domineerde Donar de wedstrijd volledig. Mogelijk hadden de Italianen wel rekening gehouden met een nederlaag, en ging men niet voluit, maar het verschil aan het einde van de wedstrijd zal hen toch niet tevreden stemmen?!

Een score over het derde én vierde kwart van 45 - 23 mag je toch wel een afstraffing noemen? Week in week uit is er kritiek op het spel van Thomas Koenis. Regelmatig, in mijn ogen, zelfs beledigend. Je mag het van mij ontkennen en zelfs tegenspreken maar mijns inziens speelde hij vanavond een puike pot. Thomas speelde zo goed dat de nummer 9 en nummer 14 van Reggio Emilia flink gefrustreerd raakten. Een van hen vloog Koenis zelfs naar de keel.

De laatste anderhalve minuut ging een fanatieke groep fans staan en werd er geroepen "Sta op als je voor Donar bent!". Er werd geen gehoor aan gegeven door het publiek op andere tribunes. Zij veerden pas op in de laatste 24 seconden. Beetje jammer. Te veel  bioscooppubliek.

Wat ik ook jammer vind is dat de jonge, onervaren Nederlanders niet nog meer speelminuten maakten. Dat Coleman na maanden van blessureleed bouwt aan wedstrijdritme, dat snap ik. JD en Slagter speelden beiden een goede pot, maar nog wat meer rust had toch wel gekund? Robinson had een rustdag afgelopen zondag (kwam niet in actie tegen Magixx) maar bracht niet heel veel goeds vanavond. Quentin Pryor is net terug van een blessure, hij speelde niet zo veel, maar misschien nog voorzichtiger met hem zijn? Ach ... er blijft altijd wel iets te wensen over. Meningen verschillen ook nog eens per supporter/fan.

Een overwinning met 25 punten verschil. In de uitwedstrijd tegen deze ploeg uit Italië was het verschil, toen in het voordeel van Reggiana, minder dan 20 punten. We verloren, na verlenging, in Aalst met 1 punt verschil én we vergooiden in de thuiswedstrijd tegen TKP uit Finland een voorsprong van 18 punten. Je koopt er helemaal niets voor, maar als we die wedstrijden winnend hadden afgesloten, gingen we nu mogelijk als nummer 2 in de poule door in het EuroChallenge toernooi.

Okay, er wordt gezegd dat het goed is dat we ons niet gekwalificeerd hebben voor de tweede fase omdat er geen geld is. Maar ... het zou zo leerzaam zijn voor de ploeg. Én het spreekt publiek en potentiële sponsoren wél aan!