Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 3 november 2013

GasTerra Flames (Donar) ju20 vs SPM Shoeters EBBC ju20 [verslag]

Een jeugdige vorm van de klassieker Groningen vs Den Bosch. (Die overigens werd gevolgd door een andere jeugdige klassieker: Groningen vs Leiden (rtc Noord ju18 vs ZZ Leiden ju18).

Het eerste kwart werd overtuigend in het voordeel van de thuisploeg (Donar) beslist met 27 - 14. De gasten gooiden de ballen wel op een heel rare manier richting de basket, alsof ze alles wilden beslissen met een alley-oop maar niet weten dat de ploeg geen hoogspringers heeft.

De verdediging van de Groningers was toen nog redelijk gesloten. Al werden er ook toen al diverse domme P's gemaakt.

Gaandeweg de wedstrijd werd het spel van de bezoekers beter. Ze wisten elkaar beter te vinden, gingen beter schieten en ... verdedigend ging het veel beter. Flames hielp de Bosschenaren overigens enorm door voortdurend te rommelen in de aanval. Tot kansen kwam men niet. Of door turnovers of omdat het positiespel en de passing onvoldoende was om ruimte te creëren.

De stand in het tweede kwart was 12 - 10 in Gronings voordeel. Toen al zag je dat de bezoekers terugkwamen in de wedstrijd.

In het derde kwart slinkte de voorsprong nog verder. Na drie kwarten was de stand 46 - 41. Mede dankzij 2, door Maarten Bouwknecht, benutte vrije worpen na het fluitsignaal.

In het laatste kwart ging Shoeters erop en erover. Er kwam een 55 - 56 stand op het bord en de voorsprong werd op den duur zelfs 3 punten verschil. Maar toen ging het bij de thuisploeg, onder inspiratie van Maarten Bouwknecht, weer draaien. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door de Groningers met 67 - 61.

Teleurstellend was het spel van center Benny van der Reijden. Hij heeft volgens mij geen punt gemaakt (terwijl hij wel diverse schoten had). Dit kwam denk ik voor een groot deel door diens zwakke positiespel en matige beheersing van techniek.

Collectief gezien speelde de ploeg slecht in de verdediging en de (defensieve) rebound.