Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 30 november 2013

Een kwart te lang!

Het vrouwen A-team van de Groene Uilen heeft, niet geheel volgens alle verwachtingen, vanavond moedig weerstand geboden tegen het CTO. De Amsterdamse basketballschool heeft de sterkste ploeg van groep C en is zo goed als zeker van deelname aan de final four (zo vlak voor Kerst).

In Amsterdam won het opleidingsinstituut van de nationale ploeg met ongeveer 45 punten verschil. Dat de Uilen bij rust met 22 - 17? voor stonden en na drie kwarten met 30 - 28 leidden was een verrassing.

De maximale voorsprong was 30 - 24. Na het derde kwart was het gebeurd. Het CTO, dat in het derde kwart slecht schoot, ging er in het vierde kwart overheen.

Daar waar een andere Groningse ploeg (Donar) eerder in de week de fout maakte zich al zeker te wanen van een overwinning daar had Groene Uilen denk ik een conditioneel probleem. En, met de blessure van Linda Mak (en het uitvallen van Liesbeth Visser in het tweede kwart) ontbrak het de Groningse "studentes" ook nog eens aan aanvallende kwaliteiten en scorend vermogen.

Toch was het spel in deze wedstrijd niet slecht voor het moraal. En, dat is met het oog op de inhaalwedstrijd tegen Den Helder (dinsdag 3 december) welkom. Het is prettig om met vertrouwen een wedstrijd tegemoet te zien.

Nu speelde het CTO een teleurstellende wedstrijd maar, de thuisploeg dwong dat voor een deel wel af door te strijden voor succes. Als Groninger fan zeg ik: het zou heel fijn zijn als de Uiltjes de komende drie wedstrijden winnen. Van Cangeroes (uit) en Jolly Jumpers (thuis) zullen ze in ieder geval moeten winnen om derde te kunnen worden in groep C.

De eindstand van de wedstrijd: 36 - 49. Wie meegingen in de chaos? De scheidsrechters.