Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zondag 22 september 2013

Spannende stadsderby

Het was een prestigestrijd tussen de bezoekers van het Groningse RTC en de thuisploeg Celeritas uit Groningen. Juist, 2 ploegen uit dezelfde stad.

Deze wedstrijd bracht ogenschijnlijk (veel) druk met zich mee. Beide ploegen speelden slordig. Ze namen regelmatig een beslissing die niet zo slim was. Simpel spelen was zo vaak nodig, maar de spelers konden dit niet. Er werd geforceerd.

Bezieling was er voldoende. Alle jongens, en hun coaches, wilden ontzettend graag een goede wedstrijd spelen. Maar ... de spelers waren te nerveus. De jongere spelers van Celeritas hadden daar het meeste last van. Een Pinkstertoernooi werd door Celeritas nog gewonnen (met toen o.a. het RTC als tegenstander) maar nu waren de punten voor RTC Noord.

In het eerste kwart was er een zeer duidelijk reboundoverwicht voor de thuisploeg, maar ... er gingen veel schoten mis.

Het opleidingsinstituut wist een beduidend hoger schotpercentage te behalen. Omdat zij in het tweede kwart veel meer rebounds wisten te pakken, werd het verschil in punten steeds groter. Bij rust was de stand 27 - 40.

Er bleef bij de fans van Celeritas hoop op een zege maar de ploeg kwam nimmer dichterbij dan een achterstand van 8 punten. Na een inhaalpoging werd het verschil weer zo'n 15 punten, dan werd het verschil weer minder dan 10 en vervolgens liepen de gasten weer uit.

In de slotfase werd het echt nog spannend. Maar omdat Celeritas nog steeds moeite had met scoren, en het opnieuw de verdedigende rebounds niet pakte, bleven de puntjes naar het RTC Noord gaan.

De eindstand: 73 - 79.

Voor Groningen is het goed om in deze leeftijdsklasse (jongens under 18) twee eredivisieploegen te hebben. Want, wiskundig gezien, mag je al blij zijn als er over 5 jaar drie spelers zijn die spelen in de eredivisie.