Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

zaterdag 23 februari 2013

Groene Uilen doen wat ze moeten doen

Zowel de vrouwen áls de mannen voldeden aan de verplichting die zij aan henzelf hebben: winnen van tegenstandsters/tegenstanders die op de ranglijst lager geklasseerd staan.

De mannen speelden vandaag de eerste wedstrijd. Zij speelden tegen MSV uit Noordwijk. De ploeg uit Noord-Holland, onder leiding van een coach die jaren in de stad Groningen actief is geweest, staat op de 10e plaats in de mannen promotiedivisie.

De kwartstanden waren alsvolgt: 1e 12 - 11, ruststand 28 - 23 (16 - 12), 3e 59 - 35 (31 - 12) en eindstand 76 - 60 (11 - 25).

De vrouwen speelden de tweede wedstrijd. Zij kregen de Grasshoppers uit Katwijk op bezoek. De ploeg uit Zuid-Holland neemt in de vrouwen promotiedivisie de 9e plek in.

De kwartstanden: 1e 12 - 18, ruststand 22 - 26 (10 - 8), 3e 43 - 32 (21 - 6) en eindstand 64 - 43.

De mannen namen in hun wedstrijd een maximale voorsprong van 25 punten (71 - 46)? Er werden, met name in de eerste 4 minuten, goede aanvallen gespeeld. Maar, het schot viel niet. Nou vind ik het op zo'n moment niet zo slim om allemaal te proberen van afstand te scoren. Probeer liever om inside-spelers vrij te zetten onder de ring (voor een open lay-up).

Wat, mijns inziens, in de eerste helft de grootste zwakte was in het spel van de Uilen: defensief rebounden! Enkele spelers wisten zich individueel te onderscheiden in verdedigend opzicht (positief): Erik Schuur en Jonah Kremer. Nadeel was wel dat Jonah begon om goed druk te zetten maar op het laatst toch zijn man kwijt raakte.

De ploeg grossierde ook behoorlijk in turnovers uit slechte passes. In de eerste paar minuten was dat veel minder het geval.

De vrouwen hadden hun grootste voorsprong (20 punten) bij een stand van 52 - 32. Zij schoten veel ballen mis en deden het ook slecht qua rebounden in de verdediging. Omdat ze bleven geloven in hun kans op winst, en de gasten ook niet goed speelden, kwamen ze langzaam terug in de wedstrijd.

Het derde kwart werd overduidelijk gedomineerd door de Uilen. In dit derde kwart verbruikte de coach van Grasshoppers al haar time-outs die ze in de tweede helft mocht gebruiken. Persoonlijk zou ik, hoe slecht mijn ploeg ook zou spelen, dat niet doen. Dan maar meer wisselen (qua positie of een speler/speelster vervangen). De boel op scherp zetten? Óf wisselen of anders coachen. Time-outs zou ik willen gebruiken om iets speciaal te doen in de aanval of verdediging op een heel kort moment (1 aanval (die je moet stoppen of mag spelen)). Bij voorkeur wanneer je zelf in de aanval bent in de laatste 2 minuten, zodat je er ook nog eens qua positie (inname op de helft van de tegenpartij) voordeel van hebt. Maar goed, misschien onderschat ik de invloed van een time-out.