Aanbevolen post

Donar 2018/2019

Dit bericht zal worden ge-update als er veranderingen zijn. Hoe zal de ploeg er in het nieuwe seizoen uitzien? Ik plaats hieronder een ove...

maandag 31 december 2012

Flames wint ondanks nederlaag

GasTerra Flames / Donar heeft zich niet weten te plaatsen voor de finale van de Groninger basketballweek. Die eer ging naar bc Siauliai uit Litouwen. 74 - 78 was de eindstand. (Morgen, na de finale, een uitgebreid verslag van dag 4 van de Groningse basketballweek.) In de loop van de week volgt ook een interview met de coach van Siauliai.

Flames (fans en coach) mogen overigens best optimistisch gestemd zijn. Ondanks dat men nog vreemd voor elkaar is, hoewel er 's morgens wél wordt getraind, nu al zo presteren? Tevredenheid is niet onterecht. Ja natuurlijk, in het spelbeeld valt nog genoeg te verbeteren. Dat kan ik niet ontkennen, en ik wil ook eerlijk zijn door te beamen dat diverse aspecten verbeterd moeten worden.

Maar, de tegenstanders in de halve finale (als gevolg van hun 75 - 78 nederlaag in hun eerste wedstrijd op de GBW) zijn al een tijdje een team. Coach en spelers kennen elkaar goed, werken al maanden samen. Zo niet enkele jaren. Deze ploeg is dit toernooi ook nog eens steeds beter gaan spelen.

U concludeert mogelijk, en dat is dan geheel terecht: Donar is dit toernooi dus ook steeds beter gaan spelen. Hoewel ... het niveau van de wedstrijd tegen KK Bosna was minder dan in de eerste wedstrijd (die tegen Egypte).

Egypte staat morgen in de finale. Zij wonnen vanavond met 77 - 78 van Al-Riyadi uit Libanon.

Twee ploegen zijn al geklasseerd: Santa Barbara Breakers is 6e geworden, KK Bosna is als 5e geëindigd.

Al-Riyadi en Donar spelen morgenmiddag om de 3e en 4e plaats. De nationale ploeg van Egypte strijdt dus in de finale tegen bc Siauliai (Litouwen) om het kampioenschap van de eerste Groninger basketballweek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten